Veilige seks met glijmiddel

Op een condoom zit standaard een kleine hoeveelheid glijmiddel. Veel mensen kiezen ervoor extra glijmiddel op een condoom te doen. Zeker bij anale seks is dit prettig. Wel moet je goed opletten als je besluit extra glijmiddel op een condoom te doen. Gebruik je het verkeerde glijmiddel, dan kan het condoom namelijk kapot gaan. Meer hierover, lees je in dit artikel.

Glijmiddel op oliebasis

Sommige winkels verkopen glijmiddel op oliebasis. Dit glijmiddel kun je enkel gebruiken als je geen condoom wil gebruiken tijdens de seks. Waarom? De olie in het glijmiddel tast het latex van het condoom aan. Hierdoor kan het condoom scheuren. Overigens geldt dit niet alleen bij glijmiddel op oliebasis, maar ook voor andere olieproducten. Denk hierbij aan olijfolie, massageolie, babyolie en ga zo maar door. Wil je een condoom gebruiken, dan kun je olieachtige substanties beter ver uit de slaapkamer houden. 

Glijmiddel op water- of siliconenbasis

Glijmiddel op waterbasis of glijmiddel op siliconenbasis kun je wel op een condoom gebruiken. Wil je extra glijmiddel toevoegen aan een condoom? Dan gebruik je altijd glijmiddel op waterbasis of glijmiddel op siliconenbasis. In dit geval weet je namelijk zeker dat het condoom niet zal scheuren, met alle gevolgen van dien.